Vad är Balanserad Ridning?

Hästar älskar balans och rytm såväl mentalt som fysiskt.
Medvetet arbete med din inre och yttre balans gör att du med små medel kan förbättra din ridning. Du lär dig utveckla din kroppskontroll och kroppsmedvetenhet och kan därigenom påverka din häst med mjuka metoder, du lär dig att bli ett med hästen.

Det kommer att ge dig svaret på hur du ska gå tillväga för att kommunicera med din häst, och för de flesta ger det ett helt nytt perspektiv på ridning och samvaro med hästen!
 

Hur fungerar Balanserad Ridning?

Många människor har fastnat i ett rörelseschema som är slitsamt för kroppen. Man kan röra sig eller sitta snett och krokigt, men kroppen uppfattar ändå inte att du är obalanserad. När du rider, kommer hästen att uppfatta din obalans och risken är då att ni inte kan kommunicera på det vis du tänkt dig. Hästen går kanske och kompenserar din snedhet, och får själv ont i kroppen. Balanserad Ridning kan hjälpa dig att bli mer uppmärksam på din kropp och hur du kan använda den i ridningen. Du kommer att förbättra både din mentala och fysiska balans och få en ökad glädje i kontakten med hästen.

Eftersom du och din häst har samma skelettuppbyggnad och då hästen är en förträfflig kopiator, blir du den viktigaste förebilden och hjälpen för din häst.


Vad är grunden?

En följsam och balanserad sits är förutsättningen för enkel kommunikation med hästen.
Med hjälp av bland annat centrerad och balanserad kroppshållning, avslappningsteknik och  korrekta hjälper byggs en bra och varaktig teknik upp mellan häst och ryttare.
Sammantaget kommer detta att resultera i ökad förståelse för hur både du och din häst fungerar och du blir en säkrare ryttare!

Ridundervisning sker både med och utan häst. Markträningen strävar efter att lära dig hur människokroppen fungerar och hur vi interagerar med hästens rörelser.


Alla har nytta av att lära sig Balanserad Ridning och det hör inte till någon särskild disciplin, inte heller behöver man ha ridit i ett visst antal år eller ha en viss sorts hästras.

Balanserad Ridning kommer att hjälpa dig att utvecklas både mentalt och fysiskt.

HEM

 
 

 

 

HEM Lennart Strömberg   0707 32 93 96